Program izleta

Poludnevni izlet u najjužniji fjord Evrope je prilika da vidite jedinstvenu prirodnu ljepotu ovog zaliva i da upoznate njegovu istoriju, kulturu i arhitekturu. Izlet uključuje panoramsku vožnju minibusom Bokokotorskim zalivom. U starom kapetanskom gradu Perastu najbolje sačuvanoj baroknoj cjelini na Jadranu , gosti će obići crkvu Sv.Nikole, a na ostrvu Gospa od Škrpijela istoimenu crkvu iz 17 vijeka . Zidove i tavanicu crkve prekriva 68 slika na platnu Tripa Kokolje, jednog od najpoznatijih domaćih baroknih slikara. Nakon obilaska grada Perasta slijedi obilazak Starog grada Kotora, koji je kao i zaliv upisan u listu Svjetske baštine i pod zastitom je UNESCO-a.

Sveti Stefan, velika atrakcija Budvanske rivijere..Ovo bivše ribarsko selo, smješteno na poluostrvu, prije 50 godina je pretvoreno u grad-hotel. Istorijska spoljašnost  ostala je uglavnom nepromijenjena, dok je unutrašnjost obnovljena te se tako napravilo divno mjesto, gdje čak i najveće svjetske zvijezde (poput Klaudije Šifer, Silvestera Stalonea itd.) vole da provode svoje vrijeme.Na ovom prelijepom poluostrvu vjenčao se i naš poznati teniser Novak Đoković.

Budva se smatra jednim od najstarijih naselja na Jadranu. Legenda, koja svoju potvrdu ima u mnogim grčkim mitovima , kaže da je Budvu osnovao Kadmo, sin feničkog kralja Agenona. Protjeran iz Tebe stigao je u ove krajeve na volovskoj zaprezi i osnovao Budvu.

Tokom boravka u Kotoru,gradu svjetske baštine, gosti će vidjeti katedralu Svetog Tripuna iz 12 vijeka. Pomorski muzej, brojne palate, pjace i pjacete i osjetiti atmosferu ovog jedinstvenog srednjovjekovnog grada. Za upornije, zidine Starog grada, fortifikacijski sistem Kotora koji čine zidine dužine 4.5 km, visine do 20 metara i širine do 15 metara, ostaju kao izazov za obilazak.

 • Polazak iz Herceg Novog u 07:00h.
 • Pauza u Perastu od 7:35  h-8:15h.
 • Dolazak u Budvu u 9:15, slobodno vrijeme u Budvi od 9:15-10:45.
 • Sveti Stefan od 11:00-11:30.
 • Dolazak u Kotor planiran je za 12:00 h. Slobodno vrijeme u Kotoru je dva sata.
 • Povratak u Herceg Novi planiran je u 15:00 h.
 • Cijena

  Cijena ovog izleta je 30.00 eura

U cijenu je uračunato:

 • Prevoz vozilom visoke turističke klase.
 • Osiguranje.

Za više pitanja kontaktirajte nas.