Program izleta

Na manje od dva sata od mora, visoko u stjenovitom masivu, često zaklonjenom oblacima i maglom, na nadmorskoj visini od 900 metara,nalazi se Manastir Ostrog, jedno od najposjećenijih svetilišta u hrišćanskom svijetu. Kada se prvi put nadjete pred manastirom Ostrog, prva misao biće vam da to nije ljudskih ruku djelo. Ovaj veličanstveni manastir je podignut u XVII vijeku. Osnovao ga je hercegovački mitropolit Vasilije, koji je u manastiru i sahranjen i proglašen svecem čudotvorcem.

Najimpresivniji dio manastira je Gornji manastir. Tu su smještene dvije male crkve : Gornja crkvica posvećena Svetom Krstu. Druga , Donja crkvica,u Gornjem manastiru posvećena je Vavedenju Bogorodice.

Manastir Ostrog posjećuju vjernici svih religija i nacija, jer se vjeruje da su mošti Svetog Vasilija Ostroškog čudotvorne. Prema kazivanju hodočasnika, molitva ispred njih pomaže u ozdravljenju ili ublažavanju nevolja koje život nanosi.

Opis izleta

Naša Manastirska tura polazi iz Igala u 6:30.Putovanje se nastavlja Bokokotorskim zalivom do mjesta Lipci, odakle prelazimo ka unutrašnjosti Crne Gore ostavljajući za sobom prelijepu panoramu Bokokotorskog zaliva.

Kratku foto pauzu pravimo u mjestu Trubjela odakle se pruza pogled na Slano jezero.

Planirani dolazak do ulaza u Gornji manastir je oko 9.00 h .Slobodno vrijeme,u trajanju 2 sata, predvidjeno je za posjetu :  Gornjeg manastira,Crkve Mučenika Stanka i Donjeg manastira.

U povratku iz Manastira Ostrog pravimo pauzu za ručak.Polazak iz restorana u 12:30 .     U povratku imate priliku fotografisati divnu panoramu Bokokotorskog zaliva.

Dolazak u Herceg Novi planiran je u 14:00 h.

  • Cijena

    Cijena ovog izleta je 22.00 eura

U cijenu je uračunato:

  • Prevoz vozilom visoke turističke klase.
  • Taksa manastirskog kompleksa.
  • Putno osiguranje.

Za više pitanja kontaktirajte nas.