SARAJEVO 1. MAJ

01. maj 2022. – 03. maj 2022.

Polasci iz Kotora , Tivta , Herceg Novog-

Cijena aranžmana: 75€

Program putovanja

01. 05. 2022. godine: HERCEG NOVI – SARAJEVO

Polazak za Sarajevo iz Kotora u 5:00 /Tivta u 5:15/ Herceg Novog u 6:15. Vožnja sa kraćim pauzama za odmor. Dolazak u Sarajevo oko 11:30, smještaj u hotelu 3* u blizini Baščaršije. Poslije smještaja u hotelu slobodno vrijeme. Baščaršija, ulica Ferhadija, Inat kuća, Saborna crkva, Gazi Nusret begova džamija, katedrala, ulice prepunie zlatara, poslastičarnica, ćevapdžinica, butika, suvenirnica gdje ćete na pravi način osjetiti duh Sarajeva. Noćenje.

02.05.2022. godine : SARAJEVO

Doručak. Fakultativni izlet za Visoko – Bosanske piramide. Slobodno vrijeme u Sarajevu. Noćenje.

03.05.2022. godine : SARAJEVO – HERCEG NOVI

Doručak, odjava iz hotela. Polazak za Mostar predvidjen je u 13:00 časova. Slobodno vrijeme u Mostaru 1h. Očekivani dolazak u Herceg Novi je oko 21:00/Kotor 22:00/Tivat 22:15

Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja Agencije Happy Travel

Cijena aranžmana obuhvata :

 •  prevoz minibusom turističke klase na navedenoj relaciji
 •  obilasci prema programu – organizacioni troškovi
 •  dva noćenje sa doručkom u hotelu 3*

Cijena aranžmana ne obuhvata :

 •  izlet  u Visoko, Bosanske piramide (5€)
 •  ulaznice  za Bosanske piramide (10€)
 •  individualne troškove
 •  međunarodno zdravstveno osiguranje
 •  doplatu za jednokrevetnu sobu u iznosu od 8€ po noćenju.

Dokumentacija potrebna za putovanje: lična karta ili pasoš

POSJETA BOSANSKIM PIRAMIDAMA (Cijena: 10€)

Sigurni smo da ćete, kao i stotine hiljada drugih, biti fascinirani onim što će nam naši ljubazni domaćini prezentovati i onime što ćete osjetiti na praistorijskim lokalitetima Bosanskih piramida. Imaćete  priliku čuti i doživjeti magiju piramida.

Osnovna tura uključuje posjetu podzemnim tunelima Ravne, sa stručnim vodičem, u trajanju od 60 minuta. Nakon posjete tunelima predlažemo i obilazak  jedinstvenog arheološko-turističkog parka Ravne 2 koji se nalazi u neposrednoj blizini. Dr Osmanagić je obično prisutan tako da će vjerovatno i on pozdraviti našu grupu kada stignemo.

Ukoliko Vam se sve ovo dopadne u obilazak bismo uključili i penjanje do arheoloških iskopina na sjevernoj strani piramide Sunca, najveće i najstarije piramide na svijetu. Penjanje je nekih 10-15 minuta, stepenicama, a stručni vodič će napraviti polusatnu prezentaciju na betonskim blokovima od kojih je sazdana struktura.

Predloženi program se sastoji od posjete piramidi Sunca, tunelima Ravne i parku Ravne 2, s ukupnim trajanjem oko 3 sata.

NAPOMENA: Fakultativni izleti nisu obavezni dio programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cijena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, parkinga, vodiča, ulaznica, organizacije… Cijene izleta podložne su promjenama u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika ili u slučaju promijena cijena ulaznica na lokalitetima. Agencija ne snosi odgovornost promjene cijene ulaznica na lokalitetima u odnosu na dan objave programa. U slučaju nedovoljnog broja putnika, organizator izleta zadržava pravo ponuditi korigovane, više cijene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate. Termini fakultativnih izleta su promjenjivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti. Izvršilac usluga na odredištu je inopartner.

PIRAMIDA NOVAK-U-VISOKOM

DOPLATE I POPUSTI:

 • doplata za 1/1 sobu 16€ (isključivo na upit)
 • doplata za dodatno sjedište u autobusu 30€ (isključivo na upit)
 • dijete do 12 godina u pratnji dvije odrasle osobe ostvaruje popust 10€  na cijenu aranžmana
 • dijete do 6 godina (u zajedničkom ležaju) ostvaruje popust 40% na cijenu aranžmana

Aranžman je rađen na bazi od minimum 15 prijavljenih putnika i usled nedovoljnog broja putnika organizator putovanja ima pravo da otkaže putovanja, najkasnije 5 dana prie termina polaska